Bioresonantie in het kort

Het woord ‘bio’ betekent leven en verwijst naar levende systemen zoals mensen, dieren, planten en micro-organismen. Resonantie is afkomstig van het Latijnse woord ‘resonare’,  wat meetrillen betekent. Bioresonantie heeft dus te maken met levende systemen die in een bepaalde frequentie meetrillen.

Om iets mee te laten trillen (resoneren) moet de trillingsfrequentie van de zender overeenstemmen met die van de ontvanger.

Elk mens heeft een bio-energetisch veld. Energie is onzichtbaar maar wel meetbaar; De geavanceerde medische meetapparatuur heeft het vermogen om dit te vertalen naar zichtbare informatie. 

Voordat een klacht zich voordoet is er al een periode van onbalans. Een gezonde cel heeft een hogere frequentie dan een zieke cel. Uit de waardes van de meting wordt duidelijk of uw organen of weefsels in een ontstekingsfase verkeren (acuut) of in een verzwakte fase (chronisch). Indien het orgaan of het weefsel in de ontstekingsfase verkeerd is het nog in staat om de belasting te dragen. Indien het orgaan of weefsel verzwakt uit de meting komt dan is het niet meer in staat te compenseren en raakt uitgeput. 

Met een bioresonantie meting wordt uw lichaam er aan herinnerd middels “de prikkel”, zoals die in de natuurgeneeswijze en homeopathie wordt omschreven, hoe het genezen kan. Deze energetische prikkel herkent het lichaam want dat gebruikt dezelfde prikkels om de cellen in het lichaam met elkaar te laten communiceren. 

Het zelf genezende vermogen van het lichaam wordt geactiveerd. Allerlei processen worden in gang gezet zoals ontgiften, herstel van de darmflora, het bevorderen van de spijsvertering, het in balans brengen van het immuunsysteem. 

Bij reguliere geneeskunde krijgt u medicatie voorgeschreven met vaak vervelende bijwerkingen. Omdat veel klachten (waaronder huidklachten) zich vaak van binnenuit openbaren is het aanbrengen van medicatie vaak gericht op het verzachten van de klachten. De oorzaak van de klacht wordt daarmee helaas niet weggehaald. 

De behandeling met bio-energetische feedback 

In het apparaat worden door een filter de harmonische en disharmonische trillingen van elkaar gescheiden. Harmonische wordt beschouwd als gezondheid bevorderend, disharmonisch als schadelijk.
De harmonische trillingen worden versterkt of verzwakt teruggeven, de disharmonische trillingen kunnen elektronisch in hun spiegelbeeld (180 graden fasedraaiing) worden teruggekoppeld. Het zelfherstellende vermogen van het lichaam wordt hierdoor geactiveerd en de blokkade wordt opgeheven. 

Bio-energetische feedback

Met de behandeling worden alles wat het lichaam belast (blokkades) opgespoord en er wordt gemeten wat het lichaam weer nodig heeft om in balans te komen, deze frequenties worden terug gegeven aan het lichaam via bio-energetische feedback. 

Digitale homeopathie

Er wordt dus een digitale homeopathische remedie gemaakt op basis van individuele frequenties die nodig zijn om het immuunsysteem te herstellen en in balans te brengen. 

De remedie betreft een imprint op lactosekorrels, een flesje met water en alcohol of een kristal. Het bevat balancerende frequenties die voor iedereen weer verschillend zijn. Gedurende een aantal weken dienen de druppels/korrels 2 x per dag ingenomen worden.